weegs smll 8411Het graan van Ale Havenga wordt gemalen op de molen van Rolf Wassens in Feerwerd.
Rolf Wassens werkt vanaf 1980 op de molen Joeswert, eigendom van de Molenstichting Winsum. Het is een typisch-Groninger stellingkorenmolen, gebouwd in 1855 en in 1904 van zelfzwichting voorzien. Zie ook website Molendatabase en filmpje op Youtube (Molen Joeswert in Feerwerd) .
Rolf en de molen zijn vanaf het begin betrokken bij het Speltproject. Hij is de belangrijkste schakel in de keten, zorgt voor het pellen en het malen van de spelt en distribueert de benodigde producten naar alle betrokken partijen, de bakker, de bierbrouwer, de distilleerder en de stoffeerder.

Natuursteen
Rolf Wassens is een ambachtelijk beroeps-meestermolenaar. Hij is een van de weinige molenaars die met natuursteen werkt. Hij werkt zeer professioneel en levert hoogwaardige producten.Hij besteedt veel aandacht aan de bewerking van de grondstoffen. Om de kwaliteit optimaal te houden maalt hij in één keer (een meelfabriek heeft hier meer dan tien gangen voor nodig). Hoe minder bewerkingen, hoe meer smaak er over blijft. Dat vergt iedere keer opnieuw een perfecte afstelling van de molen.
Momenteel worden op zijn molen Joeswert van de speltkorrels (te eten als rijst) speltvolkorenmeel, speltbloem, speltbroodbakmix en speltpannenkoekenmeel geproduceerd.

molenaar Rolf Wassens

molenaar Rolf Wassens