We krijgen vaak vragen over Hildegardische geneeskunde, de werking van producten voor de gezondheid en de geneeskrachtige aspecten. Daarvoor verwijzen we graag naar een deskundige. Huisarts José van Ditmarsch heeft een praktijk in het centrum van Huizen. Naast de reguliere Huisartsgeneeskunde kunt u bij haar ook terecht voor een Homeopathische behandeling en een Hildegardische geneeswijze. Informatie vindt u op HHHpraktijk.nl In samenwerking met José biedt Henna Tuinfort uit Almere Buiten ook Hildegardische geneeskunde aan. Informatie over haar vindt u op hacuserk.nl

 Onder deze titel is een boekje samengesteld door dr. Wighard Strehlow, natuurgeneesheer aan het Hildegard-Zentrum in Allensbach aan de Bodensee. De Nederlandse vertaling is van Helena Aerts van de vzw Hildegard-vriendenkring in Kortrijk, Vlaanderen. Met toestemming is een aantal zaken eruit hier weergegeven. De informatie is bedoeld voor educatieve doeleinden. Ze is niet geschikt om diagnoses te stellen noch om enige ziekte of slechte lichaamsconditie te behandelen. De auteur, uitgever, vertaler of de Stichting Spelt Pieterburen e.o. aanvaarden dan ook geen verantwoordelijkheid voor een verkeerd gebruik van de inlichtingen. Personen die lijden aan welke kwaal dan ook of die in een slechte gezondheidstoestand verkeren doen er best aan een geneesheer te raadplegen. 

Goede morgen mevrouw Hiddema,
Bij deze mijn dank voor de informatie over Hildegard van Bingen en het prachtige mooie spelt. Al 35 jaar eet en drink ik alleen maar biologisch, omdat het beter is voor lichaam en geest, dus ook gezondheid. Ik had altijd veel pijn, vooral hoofdpijn. “Probeer een spelt”,  zei iemand tegen mij. Ik dacht alleen maar, ook dat nog?  Na veel wikken en wegen ben ik toch maar overstag gegaan, en nu, ik bak mijn eigen brood, haal meel van de molen uit Feerwerd (dat is eerlijk en zuiver) maak taart , koekjes en pasta....alleen maar spelt.
Het resultaat is dat ik mij veel beter voel en bijna geen hoofdpijn meer heb.
Ik ben zo blij en dankbaar dat ik nu spelt gebruik. Voor mij is het een medicijn zeg ik altijd, als ik een lekker spelt pilsje drink!
 
Met hartelijke en zonnige groet,
een dankbaar mensje...(68 jaar)