voor 4 personen - vegetarisch

400 g speltgranen, 400 g gemengde paddestoelen, een flinke scheut droge witte wijn,
2 middelgrote uien (fijngesneden), 1 grote winterpeen (fijngesneden), 1 handvol krenten of rozijnen (gewassen), een paar lepels (olijf)olie, halve liter bouillon, peper, zout, eventueel boter.

Een ovenschotel met spelt en bloemkool is een heerlijke bijzonderheid. Voor zowel de koude winter als de warme zomermaanden een maaltijd om van te genieten. De schotel is voor 3 tot 4 personen bedoeld.

Wie graag meer met spelt wil koken verwijzen wij graag naar het Speltkookboek, met ruim 200 (uitgeprobeerde) recepten, Prijs  € 19,50. Uitgave Hildegard-vriendenkring uit Kortrijk in Vlaanderen. Onder meer verkrijgbaar bij het Informatiecentrum en bij de coördinator.

Ingrediënten:
250 gr speltbloem , 1 tl bakpoeder, 2 eieren, 250 gr suiker, mespunt zout, 200 gr boter of margarine, 200 gr geschaafde amandelen, 1 kg appels, 150 gr sinaasappel- marmelade.

Benodigdheden:
1 kop speltmeel, 1 kop melk (met karnemelk worden de pannekoeken extra luchtig, en van het zure proeft u niets), 1 koffielepel suiker (rietsuiker of bruine suiker), 1 koffielepel bakpoeder,
3 koffielepels zonnebloemolie, 1 ei